Resa Malaysia

Det är enkelt att resa billigt till Malaysia. Man flyger smidigt till Malaysia och Kuala Lumpur från de flesta större flygplatser i världen, exempelvis med Malasia airlines . Malaysia Airlines (MAS) flyger reguljärt direkt från exempelvis Stockholm och Köpenhamn. Det är även smidigt att flyga till Malaysia via Singapore och därifrån ta sig med flyg, buss eller taxi in i Malaysia. Slutligen kan man även ta ett anslutningsflyg från Bangkok om det passar bättre.

Flygtiden från Europa till Malaysia är 10-14 timmar beroende på rutt. Om man hamnar på en flygning som ska mellanlanda på vägen drar restiden till Malaysia lätt iväg över 20 timmar. Det är alltså en god idé att försöka boka direktflyg till Malaysia.

Det är något dyrare att resa till Malaysia jämfört med Thailand. Detta beror delvis på att Malaysia inte är fullt så exploaterat som Thailand och att det därmed inte flygs lika mycket charter. Aktuella flygpriser till Malaysia eller något av alternativen i Singapore/Thailand hittar du hos Malaysian Airlines, Singapore Airlines, Thai Air, Finair m.f.

Resa från/till Singapore
Landvägen som förenar staden Johor Bahru i Malaysia med Singapore kallas “the Causeway”. Tåg- och bugglinjer från olika delar av Malaysia korsar denna bank på väg till Singapore. Det finns även en nyare väg somkallas “Second Link” men som används huvudsakligen av dem som har egen bil. Det går även att ta sig över Straights of Johor med båt, men buss eller tåg är det vanligaste sättet att transportera sig.

Resa från/till Thailand
Det går bra att ta både flyg- och landvägen mellan Thailand och Malaysia. Landvägen korsar man gränsen vid Padang Besar, Bukit Kayu eller Keroh-Betong.

Resa från/till Indonesien
Färjelinjer förbinder Malackahalvön (västra Malaysia) med Sumatra. Fler färjelinjer finns också. Det går även att flyga från Medan på Sumatra till Penang.

Många fler sätt att resa till Malaysia finns. Konsultera exempelvis en Guidebok från Wilmaguide / Lonely Planet.

Innan man reser till Malaysia bör man notera att drogsmuggling straffas med döden i Malaysia. Även om man självklart inte själv tar in droger kan det här alltså vara extra lämpligt att inte ta med sig packning åt främmande människor och hålla lite extra uppsikt på handbagaget!

Leave a Reply